Formule 1 RSS

Dagelijks het laatste Formule 1 nieuws selectief voor jou verzameld!

De roots van Max Verstappen

Max Verstappen werd geboren op 30 september 1997 in Hasselt, België. Zijn familie heeft sinds lang een band met de autosport: zijn vader, Jos Verstappen, is een Nederlandse voormalig Formule 1-coureur, zijn Belgische moeder, Sophie Kumpen, was actief en succesvol in karting en autocoureur en zijn achterneef Anthony Kumpen is een Belgisch professioneel autocoureur. Verstappen woont sinds oktober 2015 in Monaco.

Hij rijdt zijn wedstrijden met een Nederlandse racelicentie omdat hij naar eigen zeggen zich ‘meer Nederlands voelt’, meer tijd met zijn vader dan met zijn moeder doorbracht vanwege zijn kartactiviteiten en altijd omringd was door Nederlanders toen hij opgroeide in Maaseik, een Belgische stad aan de Nederlandse grens.[6] Verstappen zei in 2015: “Ik woonde eigenlijk alleen maar in België om te slapen, maar overdag ging ik naar Nederland en had ik daar ook mijn vrienden. Ik ben als Nederlander opgevoed en zo voel ik me ook”.

Verstappen begon op vierjarige leeftijd met karten. Vanaf zijn zevende mocht hij deelnemen aan kartwedstrijden. In 2014 maakte hij de overgang naar de autosport. Op 15 maart 2015 maakte hij zijn Formule 1-debuut tijdens de GP van Australië, voor Toro Rosso. Zodoende werd hij op een leeftijd van 17 jaar en 166 dagen de jongste debutant aller tijden binnen de Formule 1. Hij nam meer dan een half seizoen deel aan de Formule 1 voordat hij op zijn 18e verjaardag een rijbewijs voor de weg behaalde.

Een seizoen later behaalde hij op 15 mei 2016 in dienst van Red Bull Racing zijn eerste podiumplaats in een GP, toen hij de GP van Spanje won. Hiermee was hij op een leeftijd van 18 jaar en 228 dagen de jongste leider in een GP, jongste coureur op het podium en jongste winnaar van een GP tot op heden.

Hij was daarnaast ook de eerste Nederlandse winnaar in de Formule 1, de eerste Nederlander die naar een pole position reed en door het winnen van de Grand Prix van Monaco 2021 de eerste Nederlander die de leiding in de WK-stand pakte. Ook gemeten naar het aantal behaalde klassementspunten is Verstappen tot op heden de succesvolste Nederlandse Formule 1-coureur.

Door het succes van Max Verstappen in de Formule 1 nam de publieke belangstelling in Nederland voor die sport enorm toe. Dit zorgde er ook voor dat de Formule 1 in september 2021 weer terugkeerde op het Circuit van Zandvoort.

Bron: Wikipedia.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *